Podle tohoto receptu uvaříte rizoto opravdu snadno a rychle a navíc, chutná výborně.
Hodnocení
3.0
/ 5 (205x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Olej3 lžíce
Sůl
Máslo3 lžíce
Cibule2 ks
Kečup
Sýr200 g
Pepř
Kuřecí maso500 g
Rýže ve varném sáčku5 ks
Papriková vegeta2 lžičky
Mražený hrášek s mrkví a kukuřicí1 balíček
Postup přípravy
Nejprve si dáme vařit rýži podle návodu na krabičce.Její příprava trvá asi 20 min.
Maso nakrájíme na malé kostičky a prudce osmažíme na oleji.Osolíme a okořeníme Vegetou.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na másle.Přidáme zeleninu, kterou nemusíme rozmrazovat a mícháme, dokud zelenina „nepovolí“ a neprohřeje se.
Pak ji smícháme s uvařenou rýží a usmaženým masem. Rizoto dochutíme pepřem a před podáváním ještě posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny.
Když už ten masox, zkuste ho dát místo soli do vody, ve které vaříte rýži. Nebo použít ten vývar z masa a případně přidat špetku kari. Zeleninu (mraženou)lze vařit s rýží a nebo orestovat s masem. Zkuste maso připravit ve velké pánvi nebo woku a k masu pak nasypat tu rýži a ještě pár minut spolu prosmažit. A také můžu doporučit špetičku nějakého pikantního koření.
Martreg
Dobrý den,
já dělám rozoto tak,že uvařím a oberu kuře,osmažím na cibulce,pridám jednu kostku masoxu a sáček polévkové zeleniny.Až se zelenina podusí,přidám rýži.Nahoru Parmazán a moji kluci se můžou umlátit.
Nikdy s kečupem nevařím.Zbtečeně kazí jídlo.Je lepší se naučit vařit,než všude cpát kečup.