Vaření.czReceptyRychlé rizoto v titanovém hrnci

Rychlé rizoto v titanovém hrnci

Rychlá příprava rizota s konzervou. Vaříme v titanovém hrnci.


3.58x
30 min

Ingredience

1 kspaprika
1 kscibule
625 mlvoda
500 mlrýže
150 geidam
1 plechovkasterilované žampiony

podle chuti

sůl
1 plechovkasterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 konzervavepřové maso ve vlastní šťávě

Postup přípravy

Rýži dobře propláchneme horkou vodou a vsypeme ji do rozehřátého titanového hrnce. Přidáme na kostky nakrájené maso z konzervy a nadrobno nakrájenou cibuli. Posypeme paprikou, okořeníme čerstvě mletým pepřem a petrželkou nebo pažitkou, nakonec osolíme. Vše zalijeme horkou vodou (na 1 hrnek rýže 1,25 hrnku vody) a promícháme. Přiklopíme poklicí a rizoto s konzervou přivedeme k varu. Vaříme 5 minut a pak zdroj tepla vypneme a rizoto s konzervou v titanovém hrnci necháme dojít 20 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Papriku zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na kousky. Sterilovaný hrášek vyklopíme i s částí nálevu do kastrůlku. Žampiony scedíme a spolu s paprikou je přidáme k hrášku. Vše promícháme a jen krátce prohřejeme. Na talířích promícháme rizoto s konzervou, se zeleninou a posypeme strouhaným sýrem. Rychlé rizoto v titanovém hrnci ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlé rizoto v titanovém hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena