Větší vejce a všechny suroviny v míse umícháme. Pokud se nám bude zdát příliš řídké, přidáme ještě mouku, pokud husté, dodáme trochu mléka. Z těstíčka smažíme z obou stran na minimálním množství oleje zlatavé palačinky. Hotové palačinky mažeme oblíbenou marmeládou, stočíme a na talíři jemně pocukrujeme. Palačinky podáváme teplé, ale i studené. Záleží, jak má kdo rád.
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.

Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!

Autor:hercla
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena