Recept na minutkové jehněčí kotletky s bílou tymiánovou omáčkou. Velice dobře chutnají s pečeným bramborem a zeleninou.
Hodnocení
4.8
/ 5 (18x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Vývar200 ml
Mléko3 lžičky
Olivový olej2 lžíce
Jehněčí kotlety6 ks
Tvaroh tučný100 g
Podle chuti
Sůl
Tymián
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a podle chuti osolíme a opepříme.
Česnek oloupeme a rozmačkáme. Tvaroh s mlékem a tymiánem řádně prošleháme.
Na rozpáleném oleji řádně opečeme jehněčí kotletky doměkka. Hotové jehněčí přendáme na mísu a odložíme do tepla.
Ve výpeku osmahneme rozdrcený česnek, který podlijeme vývarem a chvilku povaříme. Za stálého míchání přidáváme připravený tvaroh s kořením. Jakmile omáčka vzkypí, odstavíme ji z tepla.
Jehněčí kotletky podáváme na předehřátých talířích a přeléváme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zeleninová obloha.
Komentář k receptu Rychlé jehněčí kotletky s omáčkou
Dnes jsem vařila kotletky podle receptu , příloha vařený brambor, všem moc chutnalo, opravdu vynikající pochutina. Děkuji za recept, už je založen v mé domácí "kuchařce". Jana