Recept na rychlou veganskou omáčku z dýně hokaido.
1 stroužek | česnek |
1 ks | cibule |
120 ml | rostlinná smetana |
0.5 ks | dýně Hokaido |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
voda | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý pepř |
Dýni si očistíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Na oleji si orestujeme najemno nakrájenou cibuli a poté přidáme nakrájenou dýni, prolisovaný stroužek česneku a pár minut restujeme. Dýni zalijeme trochou vody nebo vývaru, tak aby byla z dýně do poloviny ponořena ve vodě, a vaříme doměkka. Přilijeme sojovou smetanu a rozmixujeme na jemné pyré. Hotovou dýňovou omáčku ochutíme solí a pepřem. Výborně chutná s noky a opečeným tempehem.
Dýňové hody: Vaříme z dýně od snídaně po večeři
Je tady půlka září, sychravější počasí a s tím i potřeba dopřát tělu syté pokrmy, které nám dodají vitamíny a hlavně nás zahřejí. K tomu nám skvěle poslouží právě dýně, ať už máslová, muškátová, špagetová a samozřejmě oblíbená Hokkaido. Pojďme si z dýně připravit snídani, oběd i rychlou večeři.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena