Rybízový džem

Recept na výborný džem do vánočního pečiva, na palačinky apod.


4.714x
60 min

Postup přípravy

Opraný rybíz vložíme do hrnce i se stopkami, přidáme vanilkový cukr, podlijeme trochou vody a vaříme zhruba 10 minut. Po rozvaření rybíz propasírujeme přes cedník a přisypeme cukr, pektogel a trochu petolu. Dnes se prodává želírovací cukr, kterým se zřejmě dají nahradit přísady, které používám já. Džem nalijeme do vymytých sklenic, navrch dáme lžičku rumu, sklenici zašroubujeme a horké obrátíme dnem vzhůru. Do rána víčka drží, jako přibité. Rybízový džem používáme podle chuti ke slepování cukroví a potírání různých moučníků.
user-icon

autor malans

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybízový džem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena