Rybízovo-borůvkový džem


3.0578x
30 min

Postup přípravy

Rybíz omyjeme, otrháme od stonků a navážíme (1 kg). Borůvky přebereme, omyjeme a navážíme (0,5 kg). Ovoce a želírovací cukr dobře promícháme v hrnci. Vše přivedeme za stáléhomíchání k varu, necháme minimálně 5 minut za stálého míchání povařit. Případnou pěnu sebereme a džem ihned plníme po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme přibližně 5 minut stát na víčku.

TIP: Džem můžeme připravit i ze zmraženého ovoce.



Recept od Dr.Oetker
www.oetker.cz.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízovo-borůvkový džem

Zpět na recept