2 lžíce | olej | |
2 špetky | sůl | |
1.5 ks | cibule | |
2 hrnky | voda | |
30 dkg | sýr | |
4 lžíce | polohrubá mouka | |
2 lžíce | sójová omáčka | |
2 lžíce | olej na smažení | |
1 lžička | drcený kmín | |
1 hrnek | dlouhozrnná rýže | |
2 špetky | mletá sladká paprika | |
2 špetky | mletý černý pepř | |
2 lžičky | směs koření na ryby | |
0.5 balíčku | mražená francouzská zelenina | |
1 balíček | filet z mořské štiky |
Na dvou lžících oleje podusím nasekanou středně velkou cibulku. Přidám mraženou francouzskou zeleninu, kterou okořením sójovou omáčkou, trochu pepře, kmínem, drceným kmínem a solí sůl. Na pánvi osmažíme rybí filety z mořské štiky nebo i jiné mražené, které před tím obalíme ve směsi - mouka, sůl, rybí koření, sladká paprika. Po usmažení rybu vidličkou roztrháme na drobné kousky a vložíme k zelenině. Rýži vaříme klasickým způsobem, Tedy jeden hrnek rýže, dva hrnky vody, sůl, kmín a kousek pokrájené cibule. Po uvaření vše smícháme. Na talíři ozdobíme rybí rizoto strouhaným sýrem a pažitkou nebo petrželkou. Jinak si koření dává každý podle svých chutí. Rybí rizoto podáváme nejlépe teplé.
Autor:kecipep
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena