Rybí polévka s chřestem

Hustá pikantní směs čerstvých ryb provoněná chřestem a fenyklem. Plátečky lososa a kysaná smetánka této polévce dávají korunku!


2.9802x
45 min

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni podusíme česnek a sekaný fenykl. Přidáme rajčata, stonky chřestu, rajský protlak a rybí vývar. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme vařit mírným varem asi 20 minut. Přidáme rybí plátky a na mírném ohni povaříme 5 minut. Pak polévku odstavíme a necháme trochu vychladnout. Rozdělíme ji na dva díly a rozmixujeme. Hrnec vypláchneme, vlijeme zpátky polévku a zamícháme do ní smetanu. Přidáme hlavičky chřestu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Nalijeme na talíře a ozdobíme kysanou smetanou a proužky lososa.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí polévka s chřestem

Zpět na recept