Rybí polévka s chřestem

Hustá pikantní směs čerstvých ryb provoněná chřestem a fenyklem. Plátečky lososa a kysaná smetánka této polévce dávají korunku!


2.9802x
45 min

Ingredience

- -česnek
- -sůl
- -máslo
450 grajčata
250 mlsmetana
200 gchřest
1 ksfenykl
450 gtreska
- -kysaná smetana
- -pepř mletý
1 lvývar rybí
2 lžíceprotlak rajčatový
900 gmořský jazyk
- -losos uzený

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni podusíme česnek a sekaný fenykl. Přidáme rajčata, stonky chřestu, rajský protlak a rybí vývar. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme vařit mírným varem asi 20 minut. Přidáme rybí plátky a na mírném ohni povaříme 5 minut. Pak polévku odstavíme a necháme trochu vychladnout. Rozdělíme ji na dva díly a rozmixujeme. Hrnec vypláchneme, vlijeme zpátky polévku a zamícháme do ní smetanu. Přidáme hlavičky chřestu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Nalijeme na talíře a ozdobíme kysanou smetanou a proužky lososa.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí polévka s chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Žádná
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena