Recept na křehké kapučínové rohlíčky, které se rozplývají na jazyku.
50 g | kapučíno instantní |
50 ml | horká voda |
350 g | špaldová hladká mouka |
100 g | lískové ořechy (mleté) |
100 g | moučkový cukr |
200 g | máslo |
0.5 lžičky | mletá skořice |
1 balení | hořká čokoládová poleva |
Do mísy prosejeme hladkou špaldovou mouku, moučkový cukr, skořici, přidáme mleté lískové a směs promícháme. Instantní kapučíno zalijeme horkou vodou, a přilijeme do mísy. Na závěr přidáme na kostky nakrájené změklé máslo a uhněteme pevné těsto.
Těsto necháme v lednici přes noc odležet. Před přípravou ho vyndáme na linku a necháme zhruba 30 minut povolit. Z těsta tvoříme válečky, které natlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut.
Po upečení vyklepneme z formičky a vychladlé kapučínové rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy.
10 nejlepších receptů na vánoční rohlíčky: Vanilkové, mandlové i s čokoládovou polevou
Už máte svůj recept na dokonalé vanilkové rohlíčky? Voňavé po oříšcích a vanilce, křehoučké a rozpadající se v ústech... Nebo letos chcete zkusit i rohlíčky kakaové, kokosové nebo s chutí kávy? Těchto 10 receptů doporučujeme za naši redakci vyzkoušet, jsou prostě skvělé.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena