těsto | ||
---|---|---|
250 g | polotučný tvaroh | |
180 g | máslo | |
180 g | cukr | |
250 g | polohrubá mouka | |
3 ks | vejce | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
na ozdobu | ||
6 ks | jablka Golden | |
1 balení | plátky mandlí | |
na potření | ||
1 lžíce | tuk | |
2 lžíce | polohrubá mouka |
Jemných a lehkých moučníků není nikdy dost, a ani tento jednoduchý, rychlý a báječný moučník váš žaludek nezatíží, právě naopak. Pochutnáte si bez výčitek a určitě to nebude naposledy.
Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh, promícháme, přisypeme mouku a kypřící prášek a opět řádně promícháme. Těsto nalijeme na plech, vršek poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými jablky, které nakonec posypeme plátky mandlí.
Koláč pečeme na 180 stupňů Celsia, přibližně 40 - 50 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Po upečení necháme vychladnout.
Jemné jablečné řezy s tvarohem a mandlemi před podáváním sypeme moučkovým cukrem.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena