Vaření.czReceptyJemné jablečné řezy s tvarohem a mandlemi

Jemné jablečné řezy s tvarohem a mandlemi

Lahodné a na jazyku se rozplývající - takové jsou tyto jablečné řezy, skvělé ke kávě kdykoli během dne.


0.00x

Postup přípravy

Jemných a lehkých moučníků není nikdy dost, a ani tento jednoduchý, rychlý a báječný moučník váš žaludek nezatíží, právě naopak. Pochutnáte si bez výčitek a určitě to nebude naposledy.

Vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.  Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, přidáme tvaroh, promícháme, přisypeme mouku a kypřící prášek a opět řádně promícháme. Těsto nalijeme na plech, vršek poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými jablky, které nakonec posypeme plátky mandlí. 

Koláč pečeme na 180 stupňů Celsia, přibližně 40 - 50 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Po upečení necháme vychladnout. 

Jemné jablečné řezy s tvarohem a mandlemi před podáváním sypeme moučkovým cukrem. 

Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině

Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.

Nejoblíbenější

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.

6

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné jablečné řezy s tvarohem a mandlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena