Rybí nákyp s rajčaty

Recept na chutně připraveného lososa - zapečený s rajčaty, žampiony a smetanovou zálivkou.


3.0519x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
4 ksrajčata
4 kscibule
250 gcuketa
125 gmozzarella
400 glosos
150 gžampiony
125 mlsmetana ke šlehání
125 mlrajčatová šťáva
1 lžíceworcestrová omáčka
2 lžíceanýzový likér

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
bazalka
oregano
mletý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy

Plátky z lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a worcesterem, přidáme pepř.

Cibuli nakrájíme na plátky, očištěné žampiony a cuketu také. Oloupaná rajčata také nakrájíme na plátky.

Na oleji osmahneme cibuli, cuketu a žampiony, osolíme, opepříme a spolu s kousky ryby vložíme do vymaštěné zapékací misky. Rajčatovou šťávu smícháme se smetanou, anýzovým likérem a vejci, přidáme koření a nákyp touto směsí zalijeme. Povrch poklademe plátky mozzarelly.

Rybí nákyp s rajčaty pečeme na 180 °C asi 40 minut. Poté jej necháme mírně vychladnout, rozporcujeme a podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí nákyp s rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.