Rybí nákyp s rajčaty

Recept na chutně připraveného lososa - zapečený s rajčaty, žampiony a smetanovou zálivkou.


3.0519x
60 min

Postup přípravy

Plátky z lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a worcesterem, přidáme pepř.

Cibuli nakrájíme na plátky, očištěné žampiony a cuketu také. Oloupaná rajčata také nakrájíme na plátky.

Na oleji osmahneme cibuli, cuketu a žampiony, osolíme, opepříme a spolu s kousky ryby vložíme do vymaštěné zapékací misky. Rajčatovou šťávu smícháme se smetanou, anýzovým likérem a vejci, přidáme koření a nákyp touto směsí zalijeme. Povrch poklademe plátky mozzarelly.

Rybí nákyp s rajčaty pečeme na 180 °C asi 40 minut. Poté jej necháme mírně vychladnout, rozporcujeme a podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí nákyp s rajčaty

Zpět na recept