Vaření.czReceptyRybí koktejl na ledovém salátu

Rybí koktejl na ledovém salátu

Rybí koktejl z tresky, připravované na páře, podáváme se zeleninou a pečivem z listového těsta. Pokrm je vhodný pro nejrůznější slavnostní příležitosti.


4.429x
35 min

Ingredience

1 kscibule
200 gmajonéza
2 lžičkykapary
275 glistové těsto
500 grybí filé (treska)
1 lžičkaostrá hořčice
2 lžícenastrouhaná karotka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

na potření

1 vejce

na ozdobu

ředkvičky

podle potřeby

citron
ledový salát

Postup přípravy

Rybí filety očistíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a uvaříme v páře doměkka. Karotku omyjeme, oškrabeme a nastrouháme na jemno. Část na jemno nastrouhané karotky odložíme na ozdobu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Okapané kapary jemně usekáme. Majonézu promícháme s hořčicí. Vychladlé filety nakrájíme na kousky a vložíme do skleněné mísy. Promícháme s cibulí, karotkou, kapary a vše spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a necháme rozležet v chladu. Plát listového těsta rozválíme na pomoučněném válu na výšku 1 mm. Vykrájíme kolečka, která potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme při vysoké teplotě v troubě dorůžova. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme. Ledový salát rozebereme, očistíme a pěkné listy rozprostřeme na talíře. Pomocí vykrajovacích tvořítek umístíme na salát porci rybího koktejlu, přizdobíme karotkou a ředkvičkou. Rybí koktejl na ledovém salátu podáváme s "paštičkami" z listového těsta nebo bílým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí koktejl na ledovém salátu

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena