Křenové rybí filety v aspiku

Křenové rybí filety podáváme jako předkrm při slavnostních příležitostech. Vhodnou přílohou jsou banketky.


4.268x
60 min
2×

Ingredience

4 lžícemajonéza light
2 lžícestrouhaný křen
100 gkuřecí šunka
1 balíčekčirá želatina v prášku
400 gmražené rybí filety (pangasius)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

nálev

1 lvoda
2 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
1 dlbílé víno
1 lžičkavinný ocet
8 kuličekčerný pepř
2 špetkysušený tymián

na ozdobu

kyselá okurka
zelená petrželka
sterilovaný hrášek
sterilovaná červená paprika

Postup přípravy

Rybí filety omyjeme, osušíme a osolíme. Jakmile povolí, nakrájíme je na kousky o hraně asi 3x3 cm. Křen očistíme, nastrouháme a vmícháme do majonézy. Podle chuti osolíme a opepříme. Sterilovanou zeleninu necháme okapat a drobně nakrájíme pro zdobení.

Připravíme si nálev. Do osolené vody přidáme ocet, víno a ostatní koření. Vše přivedeme k varu a asi po 10 minutách do vroucího nálevu vložíme kousky filetů. Oheň stáhneme na minimum a rybu velmi pomalu vaříme asi 8 minut. Potom nádobu odstavíme a necháme vychladnout. Studenou rybu vyjmeme a vývar přecedíme.

Podle postupu uvedeném na obalu si z vychladlého nálevu připravíme čirou želatinu.

Uvařené kousky filetů potřeme křenovou majonézou a ovineme plátkem šunky. Urovnáme do servírovacích mističek, ozdobíme sterilovanou zeleninou a petrželkou. Přelijeme vychladlou želatinou a necháme v ledničce ztuhnout.

Křenové rybí filety v aspiku podáváme s banketkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křenové rybí filety v aspiku

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.