Rybí filé po cikánsku

Recept na rybí filé z tresky zapečené s paprikou, rajčaty, slaninou a okurkou. Lehký hlavní chod pro letní dny.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
4 ksrajče
1 ksbobkový list
3-4 lžícebílé víno
60 ganglická slanina
1-2 kskyselá okurka
2 kszelená paprika
4 porcerybí filé á 150 g

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

na potření

máslo

Postup přípravy

Rozmražené rybí filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kyselou okurku nakrájíme na kostičky. Na zahřátem oleji zprudka opečeme filé z obou stran dozlatova. Pak kousky ryby přendáme do máslem vymazaného pekáčku a na výpeku necháme zesklovatět slaninu, cibuli a česnek. K cibulce přidáme papriky a rajčata, vše krátce osmahneme, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájené okurky. Směs přidáme do pekáčku k rybě, podlijeme vínem ochutíme malým bobkovým listem a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 - 20 minut. Rybí file po cikánsku rozdělíme na porce a podáváme s bramborem.


Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém


Čerstvé papriky okupují naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?


Papriky


Recept na krém z pečených paprik krok za krokem


Recept na výbornou polévku z pečených paprik. Chuťově lahodný krém skvěle doplní sýr brynza a na pikantnosti získá díky čerstvě mletému barevnému pepři. Rozhodně stojí za vyzkoušení!


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filé po cikánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Moje kuchařka | Maso