Rozmražené rybí filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kyselou okurku nakrájíme na kostičky. Na zahřátem oleji zprudka opečeme filé z obou stran dozlatova. Pak kousky ryby přendáme do máslem vymazaného pekáčku a na výpeku necháme zesklovatět slaninu, cibuli a česnek. K cibulce přidáme papriky a rajčata, vše krátce osmahneme, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájené okurky. Směs přidáme do pekáčku k rybě, podlijeme vínem ochutíme malým bobkovým listem a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 - 20 minut. Rybí file po cikánsku rozdělíme na porce a podáváme s bramborem.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky okupují naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Recept na krém z pečených paprik krok za krokem
Recept na výbornou polévku z pečených paprik. Chuťově lahodný krém skvěle doplní sýr brynza a na pikantnosti získá díky čerstvě mletému barevnému pepři. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena