Rybí filé po cikánsku

Recept na rybí filé z tresky zapečené s paprikou, rajčaty, slaninou a okurkou. Lehký hlavní chod pro letní dny.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Rozmražené rybí filé osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kyselou okurku nakrájíme na kostičky.

Na zahřátem oleji zprudka opečeme filé z obou stran dozlatova. Pak kousky ryby přendáme do máslem vymazaného pekáčku a na výpeku necháme zesklovatět slaninu, cibuli a česnek. K cibulce přidáme papriky a rajčata, vše krátce osmahneme, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájené okurky. Směs přidáme do pekáčku k rybě, podlijeme vínem ochutíme malým bobkovým listem a zapečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 15 - 20 minut.

Rybí file po cikánsku rozdělíme na porce a podáváme s bramborem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filé po cikánsku

Zpět na recept