Rybí eskabeš

Pokrm můžeme podávat jako předkrm nebo se salátem a chlebem jako lehký oběd. Použít se dají různé druhy ryb.


3.0736x
45 min

Postup přípravy

Sloupneme blánu z ocasu ryby. Oddělíme kost od masa po celé délce. Nakrájíme rybu na plátky asi 2 cm silné, obalíme je v okořeněné mouce a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme okapat na ubrousku. Mrkev a cibuli najemno nasekanou na plátky vložíme do oleje a opékáme asi 5 minut. Přidáme bobkový list, petrželku a vinný ocet, chilli papričku a 280ml vody. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Rybu vložíme do mísy, zalijeme marinádou, posypeme nasekaným česnekem, přikryjeme a dáme na 24 hodin do lednice, rybu několikrát otočíme. Podáváme polité marinádou a zdobíme petrželkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí eskabeš

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Španělská