Ryba po smederevsku

Pikantní ryba zapečená s dušenou zeleninou.


2.91296x
30 min

Postup přípravy

Rybu, candáta nebo sumce, očistíme a nakrájíme na podkovy. Ty osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme v chladničce asi 15 minut uležet.

Pak rybu lehce obalíme v mouce a po obou stranách ji opečeme na oleji. Upečené kousky skládáme do zapékací mísy.

Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na trošce oleje, přidáme drobně pokrájenou papriku, feferonky a spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Dušenou zeleninou zalijeme opečenou rybu v misce.

Rybu po smederevsku zapečeme v troubě. Zapečenou rybu po smederevsku podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryba po smederevsku

Zpět na recept