Ryba po smederevsku

Pikantní ryba zapečená s dušenou zeleninou.


2.91296x
30 min

Ingredience

1 dlolej
sůl
4 kspaprika
petrželka
200 gcibule
800 gcandát
3 ksrajče
1 kscitron
2 ksfeferonka
5 dlbílé víno
mletý černý pepř

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Rybu, candáta nebo sumce, očistíme a nakrájíme na podkovy. Ty osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme v chladničce asi 15 minut uležet.

Pak rybu lehce obalíme v mouce a po obou stranách ji opečeme na oleji. Upečené kousky skládáme do zapékací mísy.

Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na trošce oleje, přidáme drobně pokrájenou papriku, feferonky a spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Dušenou zeleninou zalijeme opečenou rybu v misce.

Rybu po smederevsku zapečeme v troubě. Zapečenou rybu po smederevsku podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryba po smederevsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Srbská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena