Ryba po smederevsku

Pikantní ryba zapečená s dušenou zeleninou.


2.91296x
30 min

Ingredience

1 dlolej
sůl
4 kspaprika
petrželka
200 gcibule
800 gcandát
3 ksrajče
1 kscitron
2 ksfeferonka
5 dlbílé víno
mletý černý pepř

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Rybu, candáta nebo sumce, očistíme a nakrájíme na podkovy. Ty osolíme, opepříme, pokapeme citronem a necháme v chladničce asi 15 minut uležet. Pak rybu lehce obalíme v mouce a po obou stranách ji opečeme na oleji. Upečené kousky skládáme do zapékací mísy. Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na trošce oleje, přidáme drobně pokrájenou papriku, feferonky a spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Dušenou zeleninou zalijeme opečenou rybu v misce. Rybu po smederevsku zapečeme v troubě. Zapečenou rybu po smederevsku podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ryba po smederevsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty srbské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena