Růžičková kapusta s řízky

Opět jedno jednoduché jídlo k rychlé večeři.


3.184x
30 min
1×

Postup přípravy

Očištěné kapustičky dáme do vroucí osolené vody a zhruba 5 minut vaříme. Scedíme, ochladíme studenou vodou a rozebereme na lístky.

Oloupanou cibuli jemně posekáme a osmahneme na rozehřátém másle. Přimícháme listy kapusty, podlijeme vývarem a dusíme zhruba 3 minuty. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátem.

Omyté jablko rozčtvrtíme, odstraníme jadřinec a pokrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a dusíme asi ještě minutu.

Tence naklepané řízky osolíme, opepříme a z každé strany asi minutu opečeme na másle.

Narovnáme do zapékací mísy, zakryjeme zeleninou, posypeme sýrem a zapékáme dokud se sýr nerozpustí. Podáváme s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Růžičková kapusta s řízky

Zpět na recept