1 dl | olivový olej | |
pepř a sůl | ||
1 kg | růžičková kapusta | |
4 dl | ovocný mošt | |
0.5 lžičky | drcený koriandr |
Omyté kapustičky namočíme asi na 2 minuty do slané vařící vody (nesmí to být déle). Po vyjmutí je propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Po okapaní je vložíme do rozehřátého oleje. Osolíme, opepříme a posypeme koriandrem.
Do kapustiček přilijeme tolik moštu, aby se všechny ponořili a vaříme ja asi 30 minut. Potom odložíme z ohně a necháme vychladnout. Vychladlé kapustičky uložíme do chladničky, opět zakryté pokličkou. Podáváme druhý den, nastudeno, v hlubokém talíři nebo v míse jako samostatný chod.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena