Růže z pečené červené cibule

Velmi chutný a dekorativní recept na růže z pečené cibule, který jako příloha krásně chuťově doplní a dozdobí hlavní chod.


2.213x
35 min

Postup přípravy

Vybereme přibližně stejně velké červené cibule, které očistíme a odkrojíme oba konce, aby cibule v pekáčku pěkně seděly. Cibule seshora vertikálně nakrojíme nožem do kříže, ale dokrojíme, aby lupeny trochu držely pospolu.

Dno pekáčku vysypeme mořskou solí. Na sůl položíme připravené cibule, ta z ní nasákne slanost během pečení. Cibule rozevřeme prsty tak, aby vznikl tvar růže. Připravíme citronovou šťávu. Do misky dáme plátky čerstvého másla. K máslu přidáme citronovou šťávu a dobře promícháme, přidáme i lístky sušeného tymiánu. Nesolíme. Touto směsí cibule naplníme.

Růže z červené cibule pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Pečenými růžemi z červené cibule zdobíme na talíři hlavní jídlo.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Růže z pečené červené cibule

Zpět na recept