Cibule plněná bulgurem

Recept na lehkou chuťovku z červené cibule, žampionů a bulguru.


4.19x
35 min

Postup přípravy

Větší červené cibule oloupeme a seřízneme jim vršky. Opatrně jim vydlabeme střed, až zůstane silnější vrstva vnější stěny. Takto připravené cibulové "misky" chvíli povaříme v lehce osolené vodě. Musí trochu změknout, ale udržet tvar. Vývar slijeme.

Vydlabané vnitřky nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, promícháme a znovu orestujeme. Pak ke směsi přidáme bulgur a horký vývar z cibulí. Osolíme, přidáme kari, pepř podle chuti a vaříme asi 3 minuty. Pak necháme ještě pod pokličkou asi 20 minut dojít.

Vzniklou směsí plníme připravené cibulové mističky a v troubě je krátce prohřejeme. Můžeme i v mikrovlnce.

Cibule plněné bulgurem před podáním sypeme petrželkou.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cibule plněná bulgurem

Zpět na recept