Ruský candát

Ruský recept na přípravu candáta.


4.318x
35 min
2×

Ingredience

100 gmáslo
1 ksžloutek
1 kscibule
4 porcecandát
1 ksbobkový list
250 mlbílé víno
1 lžícehladká mouka
500 mlsmetana ke šlehání
1 lžícerajský protlak
3 kuličkycelý černý pepř

na ozdobu

0.5 kscitron
1 lžícekaviár

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Porce candáta očistíme, opláchneme a osušíme.

Máslo rozpustíme, zpěníme na něm cibuli, přidáme koření a osolené porce candáta z obou stran dobře opečeme. Po opečení podlijeme bílým vínem a podusíme.

Hotového candáta přendáme do porcelánové misky a uchováme teplého.

Výpek zaprášíme moukou, opražíme, přidáme rajský protlak, trochu vývaru, rozvaříme a přecedíme.

Ve smetaně rozšleháme žloutek a vmícháme do uvařené omáčky, kterou již pouze prohřejeme, ale nevaříme.

Na talíře rozdělíme porce candáta, přelijeme omáčkou a zdobíme kolečkem citronu, na které dáme trošku kaviáru.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruský candát

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena