Ruské pirožky s lososem

Malé ruské pirožky z báječné křupavého křehkého těsta naplněné rybím masem a bylinkami.


5.02x
35 min

Ingredience

těsto

1 plátekmáslo
175 ghladká mouka
1 ksrozšlehané vejce
50 gstrouhaný čedar

na potření

1 sklenicemléko

náplň

1 kelímekzakysaná smetana
sekaný kopr
kapary nasekané
povařený losos bez kostí

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku prosejeme se špetkou solí do mísy. Vetřeme máslo, 50 g sýra a rozšlehané vejce. Zpracováváme nožem, až budeme mít vláčné těsto. Lehce ho prohněteme, vytvarujeme jako kouli a necháme 15 min v chladu. Zatím co se těsto chladí, promícháme kousky lososa, kopr, kapary a zakysanou smetanu. Pořádně ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Na moukou poprášené pracovní ploše vyválíme a vykrájíme kolečka (místo formičky můžeme použít skleničku). Do středu každého kolečka naneseme trochu náplně, okraje potřeme vodou a kolečka přehneme napůl. Okraje k sobě dobře přitiskneme a pirožky klademe na vymazané plechy. Odkrojky těsta znovu vyválíme, vykrájíme a naplníme. Necháme na plechu 15 minut vychladit. Pirožky potřeme mlékem, posypeme zbylým sýrem a pečeme 15-20 minut, nebo až budou zlatohnědé. Hotové ruské pirožky s lososem podáváme se zakysanou smetanou s koprem, v níž se pirožky při jídle namáčejí.
user-icon

autor ivíísek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruské pirožky s lososem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena