Rumový perník

Recept na perník, který vydrží dlouho čerstvý.


4.724x
45 min
1×

Ingredience

2 dlolej
2 ksvejce
100-150 mlrum
4 lžícemarmeláda
2 lžícekakao
0.5 lmléko
rozinky
300 gcukr krystal
1 lžičkamletá skořice
500 gpolohrubá mouka
kandované ovoce
1 ksprášek do perníku
1 lžičkajedlá soda

Postup přípravy

Nejdříve si dáme do misky kandované ovoce nakrájené na menší kousky a rozinky. To zalijeme rumem tak, aby vše bylo v rumu ponořeno. Základ perníku necháme asi hodinu odstát, aby ovoce do sebe rum natáhlo. Mezitím smícháme všechny ingredience a nakonec přidáme ovoce i s rumem. Těsto na rumový perník nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rumový perník pečeme v elektrické troubě při 170 °C asi 30 minut. Že je perník hotový poznáme tak, že do těsta píchneme špejlí a těsto se na ni nelepí. Po vychladnutí můžeme rumový perník polít čokoládovou polevou a posypat kokosem, ale není to nutné. Je výborný i bez polevy.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rumový perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena