Rizoto ze špaldových krup

Recept na vegetariánské rizoto připravené ze špaldových krup.Obdobně můžeme připravit rizoto z ječných krup nebo kulatozrnné rýže natural. Vždy postupujeme podle návodu na vaření a ječné kroupy raději den předem namočíme.


3.06x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lzeleninový vývar
1 špetkaprovensálské koření
500 gčervená řepa
1 hrstlískové oříšky
1 ksčervená cibule
300 gšpaldové kroupy - kernotta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

30 gparmazán
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Předpečenou nebo předvařenou řepu oloupeme, pokrájíme a v mixéru rozmixujeme do hladka. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.

Na pánvi na sucho opečeme lískové oříšky, ještě horké je promneme v utěrce, zbavíme slupek a nasekáme. Z parmazánu pomocí ostré škrabky nakrájíme hobliny. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

V hrnci rozehřejeme trochu oleje, orestujeme na něm cibuli, pak přidáme česnek, společně krátce opečeme, přisypeme propláchnuté kroupy a postupně po dávkách přiléváme horký zeleninový vývar.

Vaříme a mícháme na mírném plameni asi 30 minut, pak přidáme rozmixovanou řepu, dochutíme solí, pepřem, špetkou provensálského koření a společně ještě asi 6 - 10 minut povaříme.

Rizoto ze špaldových krup rozdělíme na porce, ozdobíme je oříšky, parmazánem, petrželkou a podáváme.
user-icon

autor norbert


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto ze špaldových krup

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena