Rizoto z olihní

Netradiční zdravé rizoto.


3.0708x
90 min

Postup přípravy

Pokud máte olihně koupené již očištěné, můžete začít s vlastním vařením. Jestliže jste si však koupili olihně čerstvé, je třeba je očistit - zbavíme je hlavy, vnitřností a péra. Vlastní trychtýřové tělo i očištěná chapadla nakrájíme na menší kousky.


Zhruba na 5 lžících olivového oleje si orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zesklovatíme cibuli a přidáme petrželku, opepříme, osolíme, přidáme olihně a zalejeme 2 lžícemi octu. Tuto směs dusíme asi 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.


Mezitím si propláchneme a spaříme rýži. Po 15 minutách přidáme rýži, přilijeme vodu a vše vaříme do měkka.


Nakonec vše zalijeme zbylým olejem, případně ještě dokyselíme octem. Před podáváním necháme ještě 10-15 minut uležet v teple.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto z olihní

Zpět na recept