Rizoto z hovězí konzervy

Recept na dobré rizoto z trouby.


3.08x
45 min
2×

Ingredience

0.5 lžičkysůl
4 porcerýže
1 konzervahovězí maso
1 ksstřední cibule
1 konzervasterilovaný hrášek
1 lžícesádlo nebo olej
0.5 lžičkymletý černý pepř

podle chuti

kečup
sójová omáčka
strouhaný sýr
worcestrová omáčka

Postup přípravy

Do zapékací misky dáme rozehřát omastek .Já používám sádlo. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme celou hovězí konzervu a maso rozmačkáme třeba vidličkou. Ochutíme solí, pepřem, worcestrem, sójovou omáčkou, kečupem a přidáme sterilovaný hrášek. Lze přidat i jinou zeleninu podle chuti. Do této směsi přidáme syrovou opranou rýži. Vše dolijeme vroucí vodou, promícháme a dáme do trouby asi na 1/2 hodiny péct při 170 °C. Protože maso zůstává nahoře, je třeba rizoto asi po 10 minutách promíchat. Na talíři posypeme rizoto z hovězí konzervy strouhaným sýrem a podáváme.
user-icon

autor Ringo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rizoto z hovězí konzervy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena