Rizoto z červené řepy

Recept na jemné rizoto z červené řepy, vína a tymiánu.


3.76x
30 min
2×

Ingredience

2 lžícemáslo
350 grýže
100 gparmazán
1 lžíceolivový olej
1 dlčervené víno
1 lzeleninový vývar
4 ksčervená řepa

podle chuti

sůl
tymián

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké kostičky nebo nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Osmahneme ji na olivovém oleji, přidáme řepu a také orestujeme. Vsypeme rýži (nejlépe arborio), jen krátce orestujeme a zalijeme suchým červeným vínem, které za stálého míchání necháme odpařit. Poté postupně přidáváme vývar a mícháme, vždy po odpaření přidáme další dávku vývaru. Ke konci osolíme, opepříme, přidáme tymián a nastrouhaný parmazán, sýr necháme rozpustit. Na závěr přípravy vmícháme máslo pro zjemnění, podle potřeby rizoto z červené řepy dosolíme a dopepříme. Rizoto z červené řepy ihned podáváme. Má jemnou a velmi lahodnou chuť.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rizoto z červené řepy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena