Rizoto v italském stylu

Lehké a šťavnaté rizoto, které není složité na přípravu, a přitom je plné chuti.


4.435x
60 min
7×

Ingredience

300 gpaprika
2 kscibule
4 dlrýže
300 gžampiony
1 lbujón
2-3 dlbílé víno
500 gkuřecí prsa
1 konzervasterilovaná kukuřice
500 gcherry rajčátka
1 konzervačerné olivy bez pecek

podle chuti

sůl
petržel
bazalka
koriandr
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

V kastrolu si připravíme asi litr bujónu podle naší chuti. Obě cibule nakrájíme najemno, jednu vložíme do hrnce nebo pánve, kde budeme připravovat rýži. Necháme cibuli zpěnit na olivovém oleji, poté k ní nasypeme neuvařenou propláchnutou rýži. Necháme chvilku připéct a nalijeme bílé víno. Počkáme, až se víno zcela vypaří a zalijeme bujónem (nepoužijeme všechen, trošku si necháme na zeleninu). Necháme pod pokličkou vařit od 30 - 40 minut. Mezitím si na druhé pánvi připravíme zeleninu s masem. Opět zpěníme cibuli na olivovém oleji a hned poté přidáme na kostičky nakrájené žampiony. Když už budou houby skoro hotové (musí mít hezkou zlatou barvu), dáme do pánve na nudličky nakrájené, osolené, opepřené maso a papriku. Můžeme podlévat bujónem. Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata, olivy a slitou kukuřici. Podle chuti okořeníme. Až bude rýže hotová, přímícháme zeleninu k rýži, necháme chvilku pod pokličkou a rizoto v italském stylu můžeme podávat.
user-icon

autor xenija


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto v italském stylu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena