Rizoto se zeleným chřestem

Rizoto připravované v troubě s chutí sýru a křupavým zeleným chřestem.


4.118x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 ksmalá cibule
80 gstrouhaný sýr
100 mlbílé suché víno
250 gzelený chřest
150 gkulatozrnná rýže
600 mlzeleninový vývar

podle chuti

sůl
mletý pepř
citronová šťáva

podle potřeby

4-5 lžicmáslo

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Očistíme si chřest. Dřevnaté konečky odřízneme a dále již nepoužíváme. Hlavičky chřestu oddělíme a odložíme stranou. Stonky chřestu oloupeme a nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.

V hlubší zapékací nádobě necháme na másle zesklovatět cibuli s česnekem. Pak přisypeme neopranou kulatozrnnou rýži a vše za stálého míchání na mírném teple restujeme asi 3 minuty. Rýži přelijeme vývarem a vínem, osolíme a povaříme asi 5 - 7 minut. Pak nádobu zakryjeme, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a zvolna dusíme asi 35 - 40 minut, dokud nebude rýže měkká a tekutina se téměř neodpaří.

Mezitím si ve vroucí osolené a citronem okyselené vodě oblanšírujeme (asi 3 minuty) oloupané stonky chřestu, které necháme okapat. Pak na másle krátce orestujeme hlavičky chřestu spolu s oblanšírovanými stonky, vše zakapeme citronem.

Do horké dušené rýže vmícháme chřest i s výpekem a strouhaný sýr. Rizoto podle potřeby osolíme, opepříme a podáváme se zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto se zeleným chřestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena