Rizoto se sójovým masem

I vegetariáni mají své rizoto.


4.619x
60 min

Ingredience

olej
sůl
2 kscibule
50 gceler
2 ksmrkev
200 grýže
4 dlzeleninový vývar
petrželová nať
100 gtvrdý sýr
100 gmražený hrášek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 kostkazeleninový bujon
100 gsójové kostky

Postup přípravy

Do 7 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové kostky a vaříme 30 minut. Rýži propláchneme a necháme okapat.

Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěnou nakrájenou zeleninu, maso a vše opražíme. Potom přidáme rýži, chvíli pražíme, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a při mírné teplotě vaříme 15 minut. Do hotového rizota vmícháme zelený hrášek, sekanou nať a promícháme.

Rizoto se sójovým masem podáváme sypané nastrouhaným sýrem a se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto se sójovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká