Rizoto s vařeným kuřecím masem

Recept na chutné rizoto s kousky kuřecího masa a směsí zeleniny.


2.77x
75 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve připravíme kuřecí vývar. Na vývar potřebujeme 1 kg kuřecích stehen. Stehna omyjeme, osolíme a zalijeme studenou vodou tak, aby byla stehna ponořená. Přidáme 3 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 8 kuliček nového koření a 8 kuliček celého pepře. Vývar vaříme do doby, až bude maso měkké, to znamená asi 30 - 45 minut. Poté maso dáme bokem a necháme vychladnout. Z vývaru vybereme sítkem veškeré koření tak, aby byl vývar čistý.

Kuřecí maso obereme ze stehen (kuřecí kůži vyhodíme) a nakrájíme na malé kousky asi 2 x 2 cm. V průběhu vaření vývaru rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Červenou cibuli, česnek a malý pórek nakrájíme nadrobno.

Do velkého hrnce dáme 3 lžíce oleje, 1 lžíci másla a zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a pórek. Poté přidáme kuřecí maso a mraženou zeleninovou směs. V mražené zelenině může být například kukuřice, hrášek, mrkev a fazolové lusky, ale záleží na vaší chuti. Dále přidáme nakrájená rajčata a chvíli restujeme.

Po orestování zeleniny přidáme rýži Arborio, promícháme a zalijeme vývarem po povrch. Rizoto vaříme, mícháme a podle potřeby přiléváme vývar. Po asi 15 - 18 minutách, kdy je rýže měkká, přisypeme trochu nastrouhaného sýra, přidáme lžíci másla a promícháme. Rizoto dochutíme solí a sójovou omáčkou, promícháme a necháme odstát, aby rýže nasála zbytek tekutiny.

Rizoto s vařeným kuřecím masem podáváme posypané strouhaným sýrem.
user-icon

autor tgabzdyl


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s vařeným kuřecím masem

Zpět na recept