Rizoto s rybím masem

Také nevíte, co s masem, které zůstane na žebrech po filetování kapra? Vyzkoušejte tento recept.


3.1127x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit rýži podle návodu. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.

Přitom si povaříme také "skelet" - žebra získaná vykostěním kapra. Asi po deseti minutách celé vyjmeme z vody (vývar můžeme použít na přípravu polévky), necháme vychladnout a maso obereme. Při krájení masa odstraníme i drobnější kosti.

Na másle osmahneme cibuli, přidáme anglickou slaninu (můžeme použít i jinou uzeninu), pak mrkev a papriku. Je-li mrkev měkká, přidáme na prohřátí rybí maso a uvařenou rýži, osolíme, opepříme, posypeme mletou červenou paprikou a dobře promícháme.

Podáváme sypané strouhaným sýrem a s rajčaty, paprikou nebo s kyselou okurkou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s rybím masem

Zpět na recept