Rizoto s moravankou

Recept na zapečené rizoto s moravankou a vepřovým masem.


5.08x
75 min
1×

Ingredience

sůl
1 sklenicemoravanka
2 lžičkygrilovací koření
15 dkgvepřové maso
35 dkgrýže parbolied

podle potřeby

sádlo
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Rýži propereme, uvaříme ve vroucí osolené vodě a propláchneme. Na pánvi si rozehřejeme sádlo. V něm orestujeme vepřové maso. Přidáme grilovací koření a restujeme alespoň 2 minuty. Maso odstavíme. Uvařenou rýži smícháme s moravankou. Podle chuti vyndáme feferonku. Přidáme restované maso. Troch osolíme a směs promícháme. Pro lepší barvu můžeme přidat ještě trochu grilovacího koření. Připravíme si sádlem vymazaný pekáč a vysypeme ho strouhankou. Do pekáčku navrstvíme směs a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme tak dlouho, až rýže na povrchu zčervená. Rizoto s moravankou podáváme sypané strouhaným tvrdým sýrem. Nejlepší je uzený blok.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s moravankou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena