Rizoto s mletým masem a sýrem

Recept na dobré rizoto.


4.156x
75 min
13×

Postup přípravy

Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji v hrnci. Pak přidáme mraženou zeleninu a pokračujeme v restování asi 3 minuty. Vše zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut vařit - podle druhu mražené zeleniny, viz. obal.

Zároveň s cibulí osmahneme mleté maso na pánvi. Maso před koncem restování posypeme paprikou a osolíme. Zeleninu slijeme (vývar dále použijeme) a nasypeme do ní maso, abychom měli volnou pánev.

Na pánev dáme kousek másla, nasypeme syrovou, nepropláchnutou rýži a restujeme ji do zlatavé barvy. Poté všechno dáme do pekáče a promícháme. Přidáme větší množství vody, nejlépe použijeme vývar z připravované zeleniny smíchaný se šťávou z masa. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na asi 20 minut. Občas promícháváme. Pak slijeme zbylou vodu a dochutíme solí a kořením.

Polovinu sýra promícháme se směsí a zbylou polovinu nasypeme rovnoměrně na povrch. Rizoto s mletým masem a sýrem dáme na 5 - 10 minut do trouby, až sýr na povrchu zezlátne.

Rizoto s mletým masem a sýrem ihned podáváme.
user-icon

autor Hapys


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s mletým masem a sýrem

Zpět na recept