Vaření.czReceptyRizoto s listovým špenátem

Rizoto s listovým špenátem

I když je kombinace rýže a špenátu poněkud netradiční, chutná to opravdu skvěle.


4.110x
45 min

Ingredience

2 dlvývar
1 lžícemáslo
400 grýže basmati
500 gčerstvý špenát

podle chuti

česnek
1 kscibule
1 kspórek
mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
strouhaný muškátový oříšek
mořská sůl

na ozdobu

parmazán

Postup přípravy

Omyté a osušené špenátové listy nahrubo posekáme. Taktéž cibuli, pórek a česnek nasekáme, ale nadrobno. Na oleji zpěníme cibuli, pórek a česnek, špenát lehce orestujeme, osolíme a opepříme. Mezitím uvaříme rýži basmati. Pro její přípravu použijeme kvalitní drůbeží nebo zeleninový vývar, na závěr vmícháme oříšek másla. Rýži ochutíme paprikou a muškátovým oříškem. Smícháme se špenátem. Jednotlivé porce rizota s listovým špenátem posypeme strouhaným parmazánem a podáváme s rajčatovým salátem ozdobeným olivami a bazalkou.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rizoto s listovým špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena