Rizoto s kuřecím masem

Rizoto z jasmínové rýže, pečeného masa, cibulky a kukuřice.


4.364x
35 min
6×

Ingredience

sůl
2 hrnkyvoda
0.5 lžičkykari
1 lžíceolivový olej
0.5 ksvelká cibule
0.5 kostkyzeleninový bujón
mletý černý pepř
0.3 balíčkumražená kukuřice
1 hrnekjasmínová rýže
1 kspečené kuřecí stehno

na ozdobu

čerstvé bylinky

Postup přípravy

Na recept použijeme kuřecí stehno - běžně upečené. Využijeme tak navíc připravenou porci. Stehno zbavíme kůže, maso oddělíme od kosti a nakrájíme na kousky. Rýži opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou půlku bujonu a kari. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí a nabobtnání rýže 15 - 20 minut. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli dozlatova osmažíme na lžíci olivového oleje, zasypeme mraženou kukuřicí a podlijeme vodou (asi 1 dl). Osolíme, opepříme a necháme vodu vydusit, kukuřici změknout. Odstavíme. Rýži promícháme se zeleninou, masem a podle chuti ještě dosolíme, dopepříme, přidáme jiné koření podle chuti. Rizoto s kuřecím masem podáváme jako teplý hlavní chod s čerstvou zeleninovou přílohou. Zdobíme čerstvými bylinkami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena