Rizoto s kuřecím masem

Rizoto z jasmínové rýže, pečeného masa, cibulky a kukuřice.


4.364x
35 min
6×

Postup přípravy

Na recept použijeme kuřecí stehno - běžně upečené. Využijeme tak navíc připravenou porci. Stehno zbavíme kůže, maso oddělíme od kosti a nakrájíme na kousky.

Rýži opláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou půlku bujonu a kari. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí a nabobtnání rýže 15 - 20 minut.

Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli dozlatova osmažíme na lžíci olivového oleje, zasypeme mraženou kukuřicí a podlijeme vodou (asi 1 dl). Osolíme, opepříme a necháme vodu vydusit, kukuřici změknout. Odstavíme.

Rýži promícháme se zeleninou, masem a podle chuti ještě dosolíme, dopepříme, přidáme jiné koření podle chuti.

Rizoto s kuřecím masem podáváme jako teplý hlavní chod s čerstvou zeleninovou přílohou. Zdobíme čerstvými bylinkami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká