Rizoto s dýní a sýrem Taleggio

Recept na rizoto s dýní a sýrem Taleggio.


5.05x
60 min

Ingredience

1 lžícemáslo
1 ksmenší cibule
8 šálkůzeleninový vývar
2 šálkyrýže arborio
0.5 šálkustrouhaný parmezán
1 lžícesýr taleggio
2 šálkyvařená dýně

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

4 lístkyšalvěj

Postup přípravy

V hrnci pomalu přivedeme k varu zeleninový vývar a udržujeme ho při slabém varu. Ve větším hrnci s těžkým dnem rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Vaříme na mírném ohni dokud, nezesklovatí. Přidáme rýži, zamícháme a přidáme 1 1/2 šálku horkého vývaru. Mícháme, dokud rýže neabsorbuje většinu tekutiny, přidáme dalších 1 a 1/2 šálku horkého vývaru. Opět mícháme, dokud se vývar nevsákne, poté přidáme 1 a 1/2 šálku dýně.

Opakujeme ještě jednou s 1 a 1/2 šálkem horkého vývaru, přidáme sůl a pepř podle chuti. Pokračujeme v míchání, dokud se většina vývaru nevsákne do rýže. Po asi 13-14 minutách ochutnáme. Je-li potřeba, dochutíme. Rýže by měla být pevná, ale zároveň měkká (al dente). Necháme rizoto trochu odstát před přidáním sýra, takže bude mít krémovou texturou a nebude tuhé.

Rizoto podáváme do hlubokých talířů, ozdobíme kostkami vařené dýně a taleggio sýrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto s dýní a sýrem Taleggio

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.