Rizoto pro miláčka

Můžeme se po tomto rizotu utlouct.


3.927x
60 min
2×

Postup přípravy

Rýži uvaříme do poloměkka, aby se později nerozvařila. Předem si namočíme sušené houby. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky. Maso okořeníme solí a pepřem. Podle chuti přidáme bazalku s rajčatovým protlakem nebo naopak chilli koření s prolisovaným česnekem. Na tuku orestujeme cibuli. Přidáme marinované vepřové kostky a chvilku smažíme. Restovanou směs smícháme s předvařenou rýží, zeleninou a houbami. Troubu předehřejeme na 150 - 200 °C. Pekáč vymažeme a rozprostřeme do něj rýži s masem. Směs podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme asi 15 - 20 minut podle potřeby. Rizoto často kontrolujeme. Před koncem pečení přidáme bazalku. Kdyby se povedlo rýži uvařit úplně, tak to nevadí. Maso připravíme stejně, ale zeleninu a houby asi 5 - 10 minut povaříme a promícháme s masem a rýží. Přidáme bazalku a je to hotové. Ale už to nebude ono. Recept můžeme připravit i bez masa.
user-icon

autor Bublinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto pro miláčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena