Rizoto po indicku

Rizoto s rozinkami, mandlemi a ananasem. A nemějte strach, maso je tam taky.


4.415x
120 min
3×

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na stejně velké kousky. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Připravíme si veškeré koření.

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, po špetkách přidáme pepř, mleté nové koření, zázvor, lžičky kari koření a krátce osmahneme. Vložíme maso, opět krátce osmahneme, osolíme, podlijeme trochou vody a skoro doměkka dusíme.

Potom přidáme rýži, bobkové listy, kousek skořice, rozinky, trochu vody a všechno promícháme. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby, kde rizoto dodusíme.

Před podáním odstraníme bobkové listy i skořici, rizoto po indicku rozdělíme na talíře a posypeme upraženými mandlovými lupínky. Nakonec zdobíme ananasovým kompotem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto po indicku

Zpět na recept