Rizoto po česku

Recept na rychlé a levné rizoto z mletého masa.


3.179x
30 min

Ingredience

50 ghrášek
20 gmáslo
1 kscibule
50 gmrkev
50 gkukuřice
1 šálekmasový vývar
100 gstrouhaný sýr
300 gmleté maso
4 balíčkyrýže parboleid

podle chuti

sůl
pepř
koření do mletých mas
parmezám

příloha

sterilované okurky

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Uvaříme rýži ve slané vodě podle návodu na obalu.

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli. Na másle podusíme očištěnou a pokrájenou mrkev, do které přidáme hrášek a kukuřici. Mírně osolíme a dusíme doměkka.

V hlubší pánvi rozehřejeme velmi malé množství oleje, na kterém osmahneme cibulku. Smažíme tak dlouho, dokud není cibulka lehce nazlátlá.

K osmažené cibuli přidáme mleté maso, které v průběhu dušení masa rozmačkáme vidličkou. Vyhneme se tak spojeného, hrudkovitého masa.

Okořeníme solí, pepřem a kořením do mletých mas. Podlijeme jedním šálkem masového vývaru.

Když je maso podušené asi z poloviny, přidáme směs dušené mrkve s hráškem a kukuřicí.

Do připravené masové směsi vsypeme uvařenou rýži a vmícháme strouhaný parmezám. Vše důkladně promícháme.

Z hotového rizota tvoříme naběračkou kopečky, které klademe na talíř, posypeme strouhaným sýrem.

Jako přílohu volíme sterilované okurky.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.