Rizoto po česku

Recept na rychlé a levné rizoto z mletého masa.


3.179x
30 min

Postup přípravy

Uvaříme rýži ve slané vodě podle návodu na obalu.

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli. Na másle podusíme očištěnou a pokrájenou mrkev, do které přidáme hrášek a kukuřici. Mírně osolíme a dusíme doměkka.

V hlubší pánvi rozehřejeme velmi malé množství oleje, na kterém osmahneme cibulku. Smažíme tak dlouho, dokud není cibulka lehce nazlátlá.

K osmažené cibuli přidáme mleté maso, které v průběhu dušení masa rozmačkáme vidličkou. Vyhneme se tak spojeného, hrudkovitého masa.

Okořeníme solí, pepřem a kořením do mletých mas. Podlijeme jedním šálkem masového vývaru.

Když je maso podušené asi z poloviny, přidáme směs dušené mrkve s hráškem a kukuřicí.

Do připravené masové směsi vsypeme uvařenou rýži a vmícháme strouhaný parmezám. Vše důkladně promícháme.

Z hotového rizota tvoříme naběračkou kopečky, které klademe na talíř, posypeme strouhaným sýrem.

Jako přílohu volíme sterilované okurky.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto po česku

Zpět na recept