Uvaříme rýži ve slané vodě podle návodu na obalu.
Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli. Na másle podusíme očištěnou a pokrájenou mrkev, do které přidáme hrášek a kukuřici. Mírně osolíme a dusíme doměkka.
V hlubší pánvi rozehřejeme velmi malé množství oleje, na kterém osmahneme cibulku. Smažíme tak dlouho, dokud není cibulka lehce nazlátlá.
K osmažené cibuli přidáme mleté maso, které v průběhu dušení masa rozmačkáme vidličkou. Vyhneme se tak spojeného, hrudkovitého masa.
Okořeníme solí, pepřem a kořením do mletých mas. Podlijeme jedním šálkem masového vývaru.
Když je maso podušené asi z poloviny, přidáme směs dušené mrkve s hráškem a kukuřicí.
Do připravené masové směsi vsypeme uvařenou rýži a vmícháme strouhaný parmezám. Vše důkladně promícháme.
Z hotového rizota tvoříme naběračkou kopečky, které klademe na talíř, posypeme strouhaným sýrem.
Jako přílohu volíme sterilované okurky.