Připravíme si maso. Vepřové očistíme a pokrájíme na kostky, kuřecí použijeme z prsíček (vykostěný motýlek). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme a sloupneme.
Na rozehřátém oleji osmahneme vepřové maso a maso z kuřecích prsíček, až začne hnědnout. Přidáme cibuli, plátky česneku, osmahneme, vmícháme plátky oloupaných rajčat, propláchnutou rýži, špetku kari, zalijeme potřebným množstvím vody nebo vývaru, osolíme a na mírném ohni dusíme rizoto doměkka.
Hrášek a kukuřici mezitím podusíme na plátku másla.
Na talíře tvarujeme naběračkou namočenou v horké vodě kopečky rýže, které obložíme podušeným sterilovaným hráškem a kukuřicí. Posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kudrnkou. Rizoto na neděli podáváme třeba s broskvovým kompotem.