Řízková dobrůtka

Plátky masa namočené v těstíčku se sýrem a šunkou, usmažené a podávané s hranolky.


4.627x
35 min

Ingredience

sůl
mletý pepř
700 gkuřecí nebo krůtí maso

těstíčko

3 ksvejce
100 gšunka
2 dlmléko
4 lžícehladká mouka
1 špetkamuškátový květ
200 gtvrdý sýr
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva

na ozdobu

citron

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Plátky z kuřecího, krůtího nebo telecího masa mírně naklepeme, osolíme a opepříme.

Uděláme si těstíčko: Vejce rozšleháme, osolíme, přidáme mléko, strouhaný sýr a mouku. Dobře našleháme a přidáme drobně nakrájenou šunku, prášek do pečiva a nastrouhaný muškátový květ.

Řízky namočíme do těstíčka, necháme trochu okapat a ve větším množství rozehřátého oleje usmažíme dozlatova.

Řízkovou dobrůtku na talíři ozdobíme plátky citronu a podáváme s hranolky.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízková dobrůtka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.