Hot cross buns

Tradiční britská velikonoční dobrůtka.


4.419x
35 min
1×

Ingredience

těsto

1 lžičkasůl
2 ksvejce
60 gmáslo
310 mlmléko
375 grozinky
16 gdroždí
60 gcukr krupice
1.5 lžičkymletá skořice
600 ghladká mouka
0.5 lžičkymuškátový oříšek
1 lžičkamleté nové koření

poleva

60 mlvoda
60 ghladká mouka
2 lžícemeruňkový džem

Postup přípravy

Do hrnečku si rozdrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme teplým mlékem. Vše pěkně smícháme, zakryjeme a necháme 10 min nabobtnat (spíše někde v teplíčku). Mléko, cukr a droždí promícháme v misce a necháme vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme mouku, sůl a mleté ??koření. Prsty vetřete změklé máslo do mouky. Vmícháme rozinky, vejce, kvásek a vše hněteme. Propracujeme těsto po dobu asi 5 minut, až je hladké a pružné. Těsto přendáme do čisté misky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Poté těsto rozdělíme na dvanáct kusů. Každý kus trochu propracujeme dokulata. Buchty dáme do vymazaného pekáčku asi 20 x 30 cm a necháme někde v teple ještě 15 minut vykynout. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na kříže si smícháme mouku s vodou. Prohněteme a touto směsí naplníme cukrářský sáček s úzkou násadou. Děláme jednoduché křížky na každé buchtě. Hot cross buns vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Hot cross buns musí být zlatavé. Na pánvi si rozpustíme džem, až je úplně řídký a mašlovátkem či štětečkem potíráme ještě horké Hot cross buns.
user-icon

autor Anna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hot cross buns

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Britská
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena