Hot cross buns

Tradiční britská velikonoční dobrůtka.


4.419x
35 min
1×

Postup přípravy

Do hrnečku si rozdrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme teplým mlékem. Vše pěkně smícháme, zakryjeme a necháme 10 min nabobtnat (spíše někde v teplíčku).

Mléko, cukr a droždí promícháme v misce a necháme vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme mouku, sůl a mleté ??koření. Prsty vetřete změklé máslo do mouky. Vmícháme rozinky, vejce, kvásek a vše hněteme. Propracujeme těsto po dobu asi 5 minut, až je hladké a pružné.

Těsto přendáme do čisté misky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Poté těsto rozdělíme na dvanáct kusů. Každý kus trochu propracujeme dokulata. Buchty dáme do vymazaného pekáčku asi 20 x 30 cm a necháme někde v teple ještě 15 minut vykynout. Předehřejeme troubu na 200 °C.

Na kříže si smícháme mouku s vodou. Prohněteme a touto směsí naplníme cukrářský sáček s úzkou násadou. Děláme jednoduché křížky na každé buchtě.
Hot cross buns vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Hot cross buns musí být zlatavé.

Na pánvi si rozpustíme džem, až je úplně řídký a mašlovátkem či štětečkem potíráme ještě horké Hot cross buns.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hot cross buns

Zpět na recept