Řezy s pařížskou šlehačkou

Rychlý moučník, jehož příprava není náročná a výsledek je velmi překvapivý.


3.8113x
45 min
4×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mísy dáme mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušleháme do hladké hmoty. Potom rychle a krátce zašleháme prášek do pečiva.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme s kakaovou hmotou.

Troubu předehřejeme na 180°C. Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme v něm těsto a 12 minut pečeme. Upečený korpus necháme vychladnout. Pařížské šlehačky vyšleháme dotuha.

Na vychladlý piškot natřeme šlehačky. Ořechy a bílé kaštan nastrouháme a řezy jimi hustě posypeme.

Řezy s pařížskou šlehačkou nakrájíme na kostky a podáváme.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezy s pařížskou šlehačkou

Zpět na recept