Vaření.czReceptyŘezy s pařížskou šlehačkou

Řezy s pařížskou šlehačkou

Rychlý moučník, jehož příprava není náročná a výsledek je velmi překvapivý.


3.8113x
45 min
4×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mísy dáme mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušleháme do hladké hmoty. Potom rychle a krátce zašleháme prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme s kakaovou hmotou. Troubu předehřejeme na 180°C. Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme v něm těsto a 12 minut pečeme. Upečený korpus necháme vychladnout. Pařížské šlehačky vyšleháme dotuha. Na vychladlý piškot natřeme šlehačky. Ořechy a bílé kaštan nastrouháme a řezy jimi hustě posypeme. Řezy s pařížskou šlehačkou nakrájíme na kostky a podáváme.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řezy s pařížskou šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena