Řezy po pařížsku

Recept na vynikající zákusek ke kávě.


0.00x
45 min

Ingredience

0.5 hrnkuolej
3 ksvejce
2 lžícekakao
1 hrnekmléko
1 hrnekcukr moučka
2 hrnkypolohrubá mouka
1 kskypřící prášek
2 kelímkypařížská šlehačka
1 kstyčinka margot

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mísy dáme mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušleháme do hladké hmoty. Potom rychle a krátce zašleháme prášek do pečiva a zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Pařížské šlehačky vyšleháme dotuha. Na vychladlý piškot natřeme pařížskou šlehačku. Tyčinku margot nastrouháme a řezy jí hustě posypeme. Řezy po pařížsku dáme do lednice ztuhnout. Pak je nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Týnka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Řezy po pařížsku

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena