Vaření.czMagazínCuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem

Cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem

Cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem

Máte úrodu cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento sladký cuketový koláč s čokoládovým krémem krok za krokem, který vám bude mizet pod rukama. A dopřát si ho mohou i vegani!

1402×

1) Příprava surovin.

200 g cukety, 220 g polohrubé mouky, 220 ml vody, 100 g  řepkového oleje, 35 g holandského kakaa, 150 g třtinového cukru, 20 g vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku, 1 plechovka vychlazeného kokosového mléka, 100 g kvalitní hořké čokolády a sušené jahody na posypání

Příprava surovin na koláč

2) Cuketu oloupeme, nastrouháme najemno a mírně osolíme, aby pustila vodu.

Strouhání cukety

3) Do mísy nasypeme mouku, třtinový a vanilkový cukr, kakao a kypřící prášek.

Míchání surovin

4) Do směsi přidáme vodu a olej a pečlivě promícháme. Z cukety vymačkáme vodu a přimícháme ji do těsta.

Míchání těsta a přidání cukety

5) Formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme na ní připravené těsto. Pečeme ve předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut.

Pečení korpusu

6) Mezitím si připravíme krém. Z kokosového mléka vydlabeme pevnou hmotu a vyšleháme.

Příprava krému

7) Čokoládu rozpustíme na vodní lázni a zašleháme do kokosového mléka.

Čokoláda

8) Krém dáme do lednice a necháme vychladnout a ztuhnout.

Tuhnutí krému

9) Po upečení necháme koláč zcela vychladnout a poté zdobíme krémem a sušenými jahodami.

Zdobení koláče

10) Hotový cuketový koláč můžeme ihned podávat a skladujeme v chladu.

Hotový cuketový koláč

Cuketový koláč a finanční náročnost

Suroviny na tento koláč vyjdou zhruba na 190 Kč.

Vyzkoušejte také: 

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

Recept na skvělou cuketovou bábovku, která je kyprá, vláčná a voní po perníkovém koření. Stačit vám bude jedna miska a hrnek jako odměrka. Nepotřebujete šlehač ani váhu.

Cuketová bábovka

Hledáte recept na opravdu šťavnatý cuketový perník? Tady je!

Receptů na moučníky není nikdy dost. Tento je z cukety a jablíček. Snadný FOTORECEPT na chuťově velmi jemný, šťavnatý a vláčný perník.

Cuketový perník

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena