Restovaná ryba s domácími chipsy

Chutně připravená ryba podávaná s bramborovou přílohou s černými olivami a kostičkami rajčete. Recept na rybí specialitu k obědu nebo večeři.


3.73x
45 min

Postup přípravy

Oloupané velké brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pekáč s pečicím papírem. Pečicí papír předtím pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Brambory okořeníme i z vrchu, přidáme pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dáme do trouby a upečeme dozlatova na vyšší teplotu.

Filety z mořského vlka osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu orestujeme, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočíme a pánev můžeme vypnout. K rybě můžeme přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápneme citronovou šťávou.

Připravíme si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

Mořského vlka servírujeme s opečenými chipsy, s rukolovým salátem a pořádnou dávkou listové petržele.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Restovaná ryba s domácími chipsy

Zpět na recept