Jemné maso pstruha se skvěle doplňuje s chutí cukety a cibule. Vyzkoušejte tuto kombinaci! Pokrm je lehký, dietní a to po vánočních svátcích jistě přijde vhod. Podrobný FOTORECEPT.
Dále budeme potřebovat 3 - 4 ks cibule, 3 - 4 stroužky česneku, provensálské bylinky, mletý pepř, sůl, šťávu z poloviny citronu a dobrý olivový olej.
Všechny pstruhy dobře očistíme, opláchneme vodou a ubrouskem opatrně osušíme. Vnější i vnitřní část posypeme provensálskými bylinkami, osolíme, mírně opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pak necháme pstruhy krátce uležet.
Cibuli oloupeme, cuketu opláchneme a osušíme, částečně oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, cuketu na delší a ne moc slabé proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na dno zapékací formy (pekáčku) nalijeme trochu olivového oleje (postačí dno vymazat). Formu vybíráme podle velikosti pstruhů tak, aby se nám pstruzi vešli a zároveň nebylo zbytečně mnoho volného místa.
Do formy rozložíme na dno nakrájenou cibuli, na ni navrstvíme připravenou cuketu, vsypeme česnek a trochu provensálských bylinek.
Pstruhy s cuketou a cibulí vložíme do vyhřáté trouby a necháme péci asi 10 minut.
Pak pstruhy otočíme, formu překryjeme alobalem a dopékáme dalších 15 minut. Pečeme na horký vzduch při teplotě 160 °C.
K rybám přidáme cuketu s cibulí a podlijeme vzniklou šťávou. Šťávou částečně přelijeme i ryby. Pstruhy na cuketě s cibulí podáváme s vařeným bramborem.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena