Red Velvet

Recept na úžasné mini dortíčky.


0.00x
60 min

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
1 lžičkaocet
50 gkakao
220 mlpodmáslí
100 gcukr krupice
200 ghladká mouka
50 gvanikový cukr
20 gkukuřičný škrob
70 gtuk na pečení
0.5 lžičkyjedlá soda
0.5 lžičkykypřicí prášek do pečiva

krém

100 gcukr moučka
60 gtuk na pečení
200 gkrémový sýr

na ozdobu

čerstvé jahody

podle potřeby

červené gelové potravinářské barvivo

Postup přípravy

Mouku dvakrát prosejeme a pak ji smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě jednou prosejeme. Změklý tuk na pečení vyšleháme do pěny, pak do něj postupně přisypáváme prosátý cukr a šleháme, až bude pěna hladká a nadýchaná, pak vmícháme vejce.

V další misce obarvíme podmáslí, jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná, při pečení trochu zesvětlá.

V jiné velké míse si smícháme mouku se škrobem, kakaem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem a solí vytvoříme sypkou směs, kterou pak střídavě zašleháváme s obarveným podmáslím do těsta, vždy končíme moučnou směsí. V hrnku smícháme jedlou sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.

Papírové košíčky ihned naplníme do tří čtvrtin těstem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C. Upečené košíčky necháme ještě 5 minut v pečicím plechu nebo košíčcích a pak je vyndáme a necháme zcela vychladnout.

Na krém vyšleháme změklý tuk do hladké nadýchané pěny a postupně do ní přidáváme prosátý moučkový cukr a nakonec krémový sýr.

Upečené košíčky ozdobíme smetanovým krémem a jahodami. Red Velvet podáváme jako lahodný dezert, který lahodí oku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Red Velvet

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena